Nastanak

 

Home Up Aloe Arborescens Cordyceps Aloe Vera Aronija Kineska datulja Ekstrakt lista masline Narudžbe Čaj od Nima Himalajska sol Ulje crnog kima Ulje konoplje Zdravo stopalo Ljekovito blato

   

Upoznajte trenutno najtraženije  prirodne eliksire .

Cordyceps
 

Originalni kineski Cordyceps. Gljiva sa kineskog dvora poznata kao Božji talisman. jedno od najačih sredstava za prirodnu  regulaciju imuniteta u svijetu i poboljšanje zdravlja.

 

 

Aloe Arborescens

Preparat od Aloe Arboresens napravljen prema recepturi oca Romana Zaga. Kao i knjigu:

 

 

Sok od Aronije

Sok od Aronije super voća.

 

     

Nastanak

Nalazišta su mu u Centralnoj Aziji, u ograncima Himalaja, Altajskom gorju i u pojedinim brdskim područjima Kazahstana. U vrlo malim količinama može se naći u Skandinaviji (terapijski vrlo problematičan).

U državama koje ga imaju na svom području interes za supstancu stalno raste. Nekoliko državnih instituta bavi se po višem nalogu porijeklom, postankom i prije svega njegovim terapijskim djelovanjem. Ipak postanak mumija ni do danas nije u potpunosti objašnjen. Mumijo je vrlo komplicirano složena tvar, koja se javlja u različitim oblicima.

Unatoč brojnim, brižnim botaničkim i geološkim prosudbama još uvijek nema pravih, relevantnih objašnjenja egzaktnog procesa nastajanja, koji može varirati prema nalazištima. Znanstveno su zajamčeni nužni preduvjeti. U svim nalazištima je zajedničko da su dugo ležala, intenzivno obasjana sunčevim zrakama, u uvjetima osobito čistog zraka okružena velikim bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta.

Donja granica raširenosti mumija leži oko 1000 m iznad nivoa mora. U Tijanskom gorju nalaze ga specijalno obučeni skupljači na visini od 4000 m. U Pamiru se nalazi na visinama od 4700 m, u Tibetu na preko 5000 m. Sirovi mumijo uz to se nalazi u špiljama, nišama i pukotinama pećina kao porozni dijelovi stijena, kako na tlu tako i obješeni na stropu. Vrsta stijena i starost gorja očito nemaju primarno značenje u stvaranju mumija. Nalazi se kako u područjima bogatim vapnencom tako i u granitnim vrstama pa je prema nalazištima različit i sadržaj minerala.

U aktualnom istraživanju mumija postoje dvije velike teorije postanka. Jedna govori o čisto biljnom porijeklu, druga o čisto životinjskom.

U indijskoj stručnoj literaturi uvijek se ponovo rabi pojam „humus.“ Zagovornici biljnog porijekla argumentiraju to ne samo sadržajem u biljkama poznatim materijama, napr. alkaloidima već i kompaktnom, gumi sličnom izgledu mumija, koji je prožet organskim vlaknima, pijeskom i osobito dijelovima zemljanog porijekla.

Mikroskopski nalaz ostataka i fizikalni nalaz dopuštaju ovakav zaključak. Nema usporedive supstance poznate u životinjskom carstvu, koja čini gel ovakve vrste. Kemijski sadržaj vodene otopine međutim, govori u prilog životinjskog porijekla zbog prisutnosti hipurne kiseline i albuminoidnih bjelančevinastih tvari.

Da je hipurna kiselina raspadnutih biljnih bjelančevina nastala bez životinjskog udjela morale bi nađene bjelančevine u mumiju, prema literaturi biti neprihvatljivo velike za jedan čisto biljni sastav. Pojedina istraživanja naučnika utvrđuju na drugoj strani, udio sirovih bjelančevina od skoro 28,5%, određeno Kjeldalovom metodom; rezultat potvrđuje biljno porijeklo.

Teorija o životinjskom porijeklu ide jednostavnim putem i može se usporediti s guano slikom. Ona polazi od toga da mumijo sadrži životinjske ekskremente, koje su kiše iz brda isprale i koji su zaostali u pukotinama, isušeni sunčevim zrakama i tako se zadržali. Osporava je to što su nalazišta na visokim dijelovima planina, preko 4000 m pa je nemoguće da bi životinje na toj visini mogle proizvesti toliku količinu izmeta. Osim toga morali bi sastavni elementi biti isključivo životinjskog porijekla, a to nije slučaj. A mumijo se nalazi i na stropovima pećina gdje se životinje ne mogu popeti.

1995. Djenchrov je opisao mumijo kao „kompleks visoko molekularnih, mineralnih produkata izmjene tvari aerobnih mikroorganizama nastalih u procesu truljenja biljnih ostataka lišajeva i smole iz korijena jele, omorike i bora“ što predstavlja dobar kompromis za obje teorije.

Za sada se kvalitativno najbolja nalazišta nalaze u Kirgistanu i pod kontrolom su države glede kvalitete i čistoće.

 

Postoje slijedeće vrste mumija:

Artscha- smeđe crna masa tipičnog aromatskog mirisa. Po nekim autorima zbog kemijskog sastava željeza nazvan iron mumijo. Postoje varijeteti kao crveni ili zlatni mumijo – po crvenom svjetlucanju. U  indijskom govornom području spominje se i plavi mumijo (sadrži bakar).

Bitum mumijo – tamna masa, tekuća ili slična vosku, često na zidovima spilja; ishodni produkt su različiti, prirodno stiješnjeni korijeni sokovi borovnice i kleke.  

Med voštani mumijo, smeđa ili crna masa, izlazni produkt divljih pčela.

Mineralni mumijo na ekstremnim visinama. Crna masa vjerojatno od bakterija i niskih    algi u svezi s velikim brojem različitih minerala.

Lišaj-mumijo – sporedni produkti bjelančevine i organske kiseline lišaja.

Mumijo sakupljaju specijalno obučeni skupljači u poznatim područjima Centralne Azije s teškom mukom, isključivo ručno struganjem i trganjem iz pećina i spilja. Skupljači su često do 3 tjedna na putu po neoznačenim stazama. Sirovi mumijo mora se prvo pročistiti i nakon toga dalje pripremiti za uporabu.

 

 

Shilajit jeftinije i 60%

Mumyo ili Shilajit po najpovoljnijim uvjetima direktno od proizvođača.

Shilajit Extract 400 mg, 90 kapsula  za samo 
8,49$ 

detaljnije

 Pri prvoj kupnji dodatnih 5$ popusta. Dostava širom svijeta za samo 4,7$


 

 

 

                                                            

           

 

Preporučamo i vodeće preparate na bazi kineske tradicionalne medicine

Aparati za bezbolnu akupunkturu, Vejkan, Kordiceps, vodeći kineski čajevi, Holikan, Ikan,  ...

 

VODIČ KROZ ALTERNATIVU

 

Pročišćivač voća i povrća

 

Uklonite pesticide i druge otrove sa voća i povrća , hormone i antibiotike iz mesa, neugodne mirise iz odjeće, obuće i prostora, očistite vodu i obogatite je kisikom...

tiens zdravlje

 

 

Higijenski ulošci

sa kisikom i negativnim ionima

 

 

Impotencija

 

Festival zdravlja

Degustacija kineskih čajeva,  Degustacija ozonirane vode. Hodanje po masažnom tepihu, korištenje aparata za bezbolnu akumpukturu...